Ökoturisztikai konferencián jártunk

A regionális ökoturisztikai konferencia és zöldutas találkozó partnerünk, a Gyeregyalog.hu Egyesület szervezésében került megrendezésre  “Növekedés és, vagy Fenntarthatóság?” címmel Cserkúton 2019. november 22-én.  Az eseménynek egy igazán impozáns környezet, a Gasztronómiai Élménytér adott otthont. 

A program fókuszában a tömegturizmus negatív hatásai álltak. Az előadók között szerepelt Dr. Gonda Tibor, a CampInvest Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, aki ezúttal a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet adjunktusaként volt jelen a konferencián. Gonda Tibor a túlturizmus jelenségéről és a változás szükségességéről beszélt, és a magyar lakosság felelősségteljes turizmus iránti fogékonyságáról.

Rátz Tamara a turizmus környezetre gyakorolt negatív hatásit, Budai Krisztina és Kovács Dezső pedig a zöldút mozgalom helyzetét és lehetőségeit mutatta be a hallgatóságnak.

Az előadások után a Mecsek Zöldút örvendeztette meg a jelenlévő 60 főt helyi alapanyagokból készült finom, egészséges és színes ebéddel, majd egy ökoturisztikai és egy zöldutas workshoppal folytatódott a délután, ahol a vendégek együtt gondolkodtak, ötleteltek a jövőbeni lehetőségekről.