A tavalyi évben elindítottuk új könyvsorozatunkat Pannon Turisztikai Tanulmányok címmel. A könyvsorozat kötetei cégünk kiadásában jelennek meg.  A sorozattal a kutatók, illetve a szakmában dolgozó turisztikai szakemberek számára szerettünk volna egy új publikálási platformot létrehozni.

Nagy örömükre szolgál, hogy a könyvsorozatnak már két megjelent kötete van:

  • Gonda Tibor – Pap Norbert (szerk.): Magyar lábnyomok Indiában. A PTE 650 Kőrösi Csoma Sándor Emlékexpedíció kutatásai Indiában 2016-ban. ISBN 978-615-00-1372-5, Pécs, 2018.
  • Gonda Tibor (szerk.): Ízes Vidék. Helyi termékek és a vadon termő növények szerepe a gasztronómiában és a gasztroturizmusban. ISBN 978-615-00-2205-5, Pécs, 2018.

A Magyar lábnyomok Indiában című kötet a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktoriskola oktatói 2016-ban tett indiai utazásának apropójából keletkezett. 2016. március 31. és április 13. között Kőrösi Csoma Sándor nevét viselő emlékexpedíciót szerveztek Indiába, hogy közösen gondolják át az indiai magyar emlékezetet és emlékezetpolitikát.Az utazás során mintegy féltucatnyi magyar emlékhelyet kerestek fel és mérték fel ezek helyzetét,  valamint azt, hogy magyar emlékezeti szempontból milyen üzenetet közvetítenek és milyen színvonalon. A helyszíni bejárásokból a kutatók levonták az emlékhelyek állapotából, hogy milyen fejlesztéseket igényelnek, illetve hogy a helyi kontextusban milyen szerepet és jelentőséget töltenek be.

A Magyar lábnyomok Indiában c. kötet borítója

A Vadon ízei c. tanulmánykötet fő célja, hogy hasznos informóciókat adjon a gasztroturizmus értelmezéséhez, és bemutassa azokat a kutatási irányokat és eredményeket, amelyek elősegítik annak további innovatív fejlesztését. A kötetben olvashatunk többek között az ehető erdei-mezei növények és gombák Dél-Dunántúlon működő éttermekben betöltött szerepéről, a vadon termő tápláléknövényekről mint  a magyar népi konyha bio- és gasztrokulturális örökségéről, a Mecsek Zöldút környezetbarát gasztroturizmusában megjelenő sörkultúráról, illetve átfogó képet kaphatunk a helyi termékek dél-dunántúli kínálatáról is.

Az Ízes Vidék c. könyv borítója

 

Ha sorozatköteteinkkel felkeltettük érdeklődését, esetleg szeretné megjelentetni tanulmányát, forduljon hozzánk bizalommal!